SONTONGA LOFTS

Sontonga Lofts is the conversion of 3 heritage buildings into contemporary city living. An old 1906 distribution post office warehouse in converted into lofty living. A crows nest enables high level windows to be opened, releasing the hot air. A floating stair encircles a large oregon pine column that supports existing roof trusses. The crows nest forms a tree house experience for working from home. Demolished materials are recycled and reused to show case the existing heritage. A 1 hectare green belt allows lush recreation under 100 year old trees. This is a frontier project that will revitalise the historical edge between Braamfontein and 'Fietas'.  

TEAM

Shawn Labuschagne

Robert Rich

Ann Chang

Sebastian Waters

Dominic Ferreira

Derisha Govender 

UNIT C 2.jpg
UNIT C_ KITCHEN -BIC-1.jpg
UNIT C_ELECTRICAL DETAILS.jpg
UNIT C_ELECTRICAL DETAILS.jpg
UNITS TYPE C AND D - STAIR BALUSTRADE WA
UNIT C 1.jpg
20161114 BUILDING C - 3D View - AXO 4 RO
20161114 BUILDING C - 3D View - AXO 3 UP
20161114 BUILDING C - 3D View - AXO 2 ME
20161114 BUILDING C - 3D View - AXO 1 GR